چگونه به فرزندمان آداب معاشرت بیاموزیم؟
آموزش آداب معاشرت به فرزندان جزو مهم ترین وظایف است که والدین باید به آن بپردازند چرا که این مورد یکی از موارد مهم مهارت های فردی است که حتی در بزرگسالی با آن ها خواهد بود. در این مقاله مواردی برای راهنمایی و بهترین روش های آموزش آداب معاشرت به فرزندان آورده شده است که در ادامه به آن می پردازیم:
ارتباط با فرزندان
برقراری ارتباط مستمر با فرزندان امری حیاتی در زمینه آموزش آداب معاشرت به فرزندان است. گفتگو های باز و صادقانه با آن ها، باعث افزایش اعتماد آن ها به گفته های والدین و الگو قرار دادن آن ها می شود. در این گفتگو ها، در مورد ارزش های اجتماعی و نحوه برخورد صحیح با دیگران صحبت کنید. حتی گفتگو های میان والدین که فرزندان نیز شنونده آن هستند ولی مخاطب آن گفتگو نیستند تاثیر زیادی در آن ها دارد.
مثال زدن و الگو بودن
والدین میتوانند با رفتار های خود به عنوان الگو عمل کنند. اگر آن ها به اصول آداب معاشرت پایبند باشند، فرزندانشان به طور طبیعی از آن ها تقلید میکنند و آموزش می بینند. بنابراین، رفتار والدین در محیط های مختلف، به ویژه در جمع های دوستانه و خانوادگی، تأثیرگذاری زیادی بر نحوه یادگیری فرزندان دارد.
سلام و احوالپرسی
آموزش نحوه صحیح احوالپرسی با مردم، یکی از مهم ترین مهارت هایی است که می توانید به کودک خود آموزش دهید. یکی از بهترین روش های آموزش این مهارتها به کودک تمرین این رفتار در حین ایفای نقش و بازی با کودک است.
آموزش صبر و تحمل
یادگیری آداب معاشرت نیازمند صبر و تحمل است. به فرزندانتان آموزش دهید که صبر کنند و بتوانند تحمل کنند. برای مثال، آن ها را تشویق کنید که نوبت خود را در صف حفظ کنند و به حقوق دیگران احترام بگذارند.
تناسب نحوه برخورد با سن کودک
هنگام آموزش به کودک، توجه به تناسب سنی فرزندانتان بسیار مهم است. زبان و روش هایی را انتخاب کنید که با سطح فهم آن ها متناسب باشد. برای مثال صحبت از دلایل منطقی و فلسفی با کودک 3 سال بی فایده خواهد بود. به جای این کار می توانید از زبان خود او با کودک ارتباط بگیرید مانند کمک گرفتن و یا حرف زدن از طریق عروسک ها و اسباب بازی ها و یا حتی به وسیله کارتون ها و انیمیشن ها که کودک با علاقه و شوق به آن توجه می کند و یا حتی از آن یاد می گیرد.
فروشگاه اسباب بازی ژوپیتر آماده مشاوره و معرفی انواع عروسک و اسباب بازی متناسب با هر بازه سنی ای در شهر رشت و سایر نقاط کشور می باشد.
آموزش احترام به دیگران و صحبت به موقع
احترام به دیگران یکی از اصلی ترین اصول آداب معاشرت است. به فرزندان خود بیاموزید که برخوردی مودبانه با دیگران داشته باشند و به احترام گذاشتن به دیگران اهمیت بدهند. به آن ها بیاموزید که از کلمات مودبانه استفاده کنند و به تشکر کردن عادت کنند. به عنوان مثال در مورد قطع کردن صحبت دیگران توسط کودکان باید گفت که آن ها ذهنی خودمختار دارند و می خواهند که به محض ورود فکری به ذهن شان آن را بازگو کنند. از این ممکن از که این مسئله را به آن تذکر داد که قطع کردن صحبت دیگری کار پسندیده ای نیست و باید صبر کنند تا فرد در حال صحبت، صحبت خود را تمام کند تا آن ها صحبت کنند.
توانمند سازی حل تعارض
یادگیری نحوه حل تعارض ها نیز برای آموزش آداب معاشرت به فرزندان مهم است. آن ها باید یاد بگیرند که در مواجهه با نظرات و نیازهای مختلف دیگران، به آن ها احترام بگذارند، انتقاد پذیر باشند و به صورت مودبانه و محترمانه رفتار کنند.
تشویق به همکاری و همبستگی
فرزندان را تشویق کنید تا به صورت همکارانه در تیم ها و گروه ها شرکت کنند. این مسئله به آن ها کمک می کند تا مهارت های ارتباطی و همبستگی آن ها تقویت شود. به عنوان مثال کودکان در سنین پایین نسبت به اسباب بازی های خود تعصب خاصی دارند و دوست ندارند کسی به جز خودشان با آن ها بازی کند و یا از شریک شدن اسباب بازی هایشان با دیگران امتنا می کنند. از این آموزش شریک شدن اسباب بازی ها در سنین پایین نقطه شروع مناسبی برای این آموزش این امر است.
تحلیل رفتار های کودک
پس از هر بار تعامل اجتماعی (مانند مهمانی یا دورهمی)، میتوانید با فرزندان خود درباره رفتار های مثبت و منفی آن ها گفتگو کنید. به آن ها در رابطه با رفتار های منفی تذکر و رفتار های مثبت شان را تشویق کنید.
سخن پایانی
در کل، آموزش آداب معاشرت به فرزندان امری جدی و مهم است نیازمند پیوستگی، تمرکز و صبر است. این فرایند زمان بر است و نیاز به پیگیری و تکرار توسط والدین دارد. با توجه به این موارد، میتوانید کم کم و با صبوری از راه های درست و اصولی آداب معاشرت را به فرزندانتان آموزش دهید.